Nu a reușit să colecteze semnăturile! Tofilat: „A fost un efort necesar ca să căpătăm experiență!”

Nu a reușit să colecteze semnăturile! Tofilat: „A fost un efort necesar ca să căpătăm experiență!”

Activistul civic Sergiu Tofilat nu va mai participa la alegerile locale din municipiul Chișinău, în calitate de candidat independent. Despre aceasta el a anunțat pe o rețea de socializare, informează Oficial.

„Acum 2 săptămâni am anunţat că voi candida independent pentru Primăria Chişinău. Era extrem de dificil să colectăm peste 10.000 de semnături într-o perioadă atât de scurtă. Indiferent de greutăţi, era important să anunţăm acum intenţia de a candida şi de a forma o echipă pentru Primărie şi Consiliu la următoarele alegeri locale din anul 2019”, a precizat el.

Tofilat a anunțat și numărul semnăturilor colectate. „Fără pregătire şi resurse, am reuşit să colectăm peste 2000 de semnături, în toiul sărbătorilor de Paşti. În acelaşi timp, am avut şi alte activităţi pe care nu le puteam amâna. Nu a fost simplu, dar a fost un efort necesar ca să căpătăm experienţă în organizarea unei campanii electorale: doar prin implicare poţi înţelege unde greşeşti şi cum trebuie de făcut mai bine”, scrie el pe o rețea de socializare.

Activistul analizează și probabilitatea de a candida la următoarele alegeri, în 2019. „Am examinat opţiunea de a merge în campanie din partea unui partid. Consider că nu este momentul potrivit. Acestea nu sunt ultimele alegeri. Suntem abia la început de cale. Avem la dispoziţie un an în care ne vom preocupa de problemele municipiului şi ne vom pregăti pentru alegerile locale din anul 2019. Vă îndemnăm să susţineţi activităţile noastre. Pe parcurs vă vom informa cum vă puteţi implica în rezolvarea problemelor care ne afectează pe fiecare”, a scris el.

În același timp, Tofilat s-a adresat către locuitorii municipiului Chișinău. „Îndemn toţi locuitorii oraşului şi suburbiilor să participe activ la alegeri. Obiectivul nostru este să nu admitem ca în turul 2 să ajungă doar candidaţii supuşi lui Plahotniuc. Ne place sau nu, dar trebuie să promovăm în turul 2 un candidat al opoziţiei. Acest lucru este foarte important pentru a demonstra că în Moldova există multă lume care nu sprijină această guvernare. Pe 20 mai ieşim la alegeri ca să dăm un vot de protest. Votăm împotriva lui Plahotniuc şi a candidaţilor săi: Silvia Radu, Ion Ceban, Valeriu Munteanu şi Reghina Apostolova”, a declarat Tofilat.

Mihaela Conovali

Share