Noutăți de la MAI: Toate punctele de frontieră sunt funcționale, cu ture suplimentate de angajați

Noutăți de la MAI: Toate punctele de frontieră sunt funcționale, cu ture suplimentate de angajați

Către orele 14.00 în Republica Moldova, pe sensul de intrare, au fost înregistrați 20 734 de cetățeni din Ucraina, informează OFICIAL.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Ana Revenco, în cadrul unui briefing de presă, a spus că 16 000 de ucraineni au intrat în țară, iar 4088 au ieșit.

„Toate punctele de frontieră sunt funcționale, cu ture suplimentate de angajați”, a precizat ea.

Ea a spus că, majoritatea cetățenilor ucraineni, prin comparație cu ziua de ieri, menționează intenția de a tranzita țara noastră.
„Traficul la frontieră rămâne intens, dar cozile s-au redus – astăzi sunt de doar 10 km la intrare în țară”, a menționat oficialul.
De asemenea, până la această oră au fost peste 400 de apeluri la Biroul Migrație și Azil și au fost înregistrate 386 de cereri de azil în Republica Moldova.
La frontieră sunt antrenați 1112 angajați. Situația la frontieră este liniștită, iar la frontiera verde nu au fost careva incidente.

„Poliția e mobilizată la maxim pentru a fluidiza traficul nu doar la frontieră. Situația e liniștită, sunt rânduri mari, coloane de mașini – la Palanca și Tudora”, a mai spus Revenco.

Ministrul a precizat, totodată, că, capacitatea celor trei centre provizorii e de peste 1000 de locuri, dar și că este asigurat transport gratuit de instituțiile de stat și voluntarii civili – de la frontieră spre alte puncte de destinație din țară.

„Vreau să mulțumesc primarilor pentru că s-au implicat și-au asigurat cazare pentru zeci de cetățeni ucraineni în aceste zile”, a mai spus oficialul.

Cristina Gurez

 

Share