Noul președinte al CC: Cu regret, imaginea Curții Constituționale este una afectată

Noul președinte al CC: Cu regret, imaginea Curții Constituționale este una afectată

Noul președinte al Curții Constituționale (CC), Vladimir Țurcan, în cadrul unor declarații de presă, a vorbit despre alegerea sa în această funcție și activitatea instituției.

„Astăzi, cu regret, imaginea Curții Constituționale este una afectată, de aceea este vorba nu doar de  a porni activitatea unei noi componențe a Curții, dar inclusiv această activitate trebuie să fie în folosul statului”, a comunicat Țurcan.

În același timp, Țurcan a comentat faptul că a devenit președintele Curții, chiar dacă nu a participat la concurs. „Eu știu că problema participării/neparticipării cam mult se discută în societate, dar vreau să vă spun din start: legea nu interzice numirea judecătorului și nu prevede desfășurarea concursului. Eu cred că, nu contează în cazul dat însăși noțiunea de concurs, este foarte important cine a fost numit și cum vor fi exercitate aceste atribuții”, a declarat el.

„Sarcina noastră este restabilirea încrederii prin deciziile care vor fi adoptate”, a conchis Țurcan.

De menționat că, astăzi, judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales în calitate de Preşedinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan. Potrivit unui comunicat de presă, potrivit Legii nr. 317 din 13.12.1994, Preşedintele Curţii se alege prin vot secret, pentru un termen de trei ani, cu majoritatea voturilor judecătorilor. În calitate de judecător care va exercita funcţiile Preşedintelui în absenţa acestuia a fost aleasă judecător Liuba Şova.

Mihaela Conovali

Share