Noul ministru al Finanțelor: Eu sunt norocoasă pentru că moștenesc probabil cea mai profesionistă echipă în serviciul public

Noul ministru al Finanțelor: Eu sunt norocoasă pentru că moștenesc probabil cea mai profesionistă echipă în serviciul public

Noul ministru al Finanțelor, Natalia Gavrilița, a fost prezentată colectivului Ministerului de către Premierul Maia Sandu, informează OFICIAL.

Maia Sandu a declarat că, de astăzi încolo, încep să lucreze doar având în față interesul cetățeanului.

„De astăzi încolo, vom face eforturi enorme pentru a ne asigura că nici un bănuț din banii publici nu ajunge în altă parte decât pentru scopurile cetățenilor și ale societății. De acum încolo, la cel mai înalt nivel – va fi obiectivul nostru al tuturor, nu va trebui să vă opuneți dvs. la tot felul de scheme de corupție sau să trebuiască să ajungeți în situația în care să luptați cu conducătorii instituțiilor ca să nu se cheltuie banii în mod ineficient. Natalia Gavrilița are experiență de lucru în instituțiile din RM, are experiență de lucru și în afara țării. Știe cum se fac lucrurile corect, e plină de idei, de îmbunătățire a proceselor. Am discutat cu fostul ministru Ion Chicu, el ne-a dat asigurări că echipa funcționează precum ceasul, că putem să avem încredere”, a precizat Sandu.

La rândul său, Natalia Gavrilița a menționat că, în ultimii ani, nu întotdeauna vorbele au coincis cu faptele.

„Eu sunt norocoasă pentru că moștenesc probabil cea mai profesionistă echipă în serviciul public. Întotdeauna așa a fost, întotdeauna știu că la MF a existat responsabilitate pentru cheltuielile publice. Dacă în alte domenii se mai pot lua niște decizii de judecată, în finanțele publice, întotdeauna cifrele trebuie să se bată cap în cap și, cred că, aceasta a generat o previzibilitate în instituții și în procesul de luare a deciziilor. Un prim mesaj care vreau să-l dau este unul de continuitate. Și toate proiectele publice vor fi revizuite din perspectiva a două principii: unu – este acest program unul bun pentru cetățeni și doi – este acesta cea mai bună metodă de a cheltui banul public”, a adăugat Gavrilița.

Andriana Cheptine

Share