Noul Ambasador al României la Chişinău: Republica Moldova este o prioritate strategică

Noul Ambasador al României la Chişinău: Republica Moldova este o prioritate strategică

 Republica Moldova reprezintă o prioritate strategică pentru autorităţile de la Bucureşti. Declarația a fost făcută de noul Ambasador al României la Chişinău, Daniel Ioniţă, la întrevederea de ieri cu șeful Executivului, Pavel Filip.

Potrivit unui comunicat de presă, oficialii au discutat despre cooperarea moldo-română, nivelul de implementare a proiectelor comune, colaborarea pe plan internațional, cu accent pe relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Prim-ministrul i-a urat bun venit diplomatului român în ţara noastră, menționând că suportul României acordat Republicii Moldova este foarte important. „Relaţiile bilaterale au înregistrat o ascensiune dinamică. România a acordat un sprijin constat în procesul de integrare europeana a Republicii Moldova”, a subliniat Pavel Filip.

Totodată, Dan Ioniță a menţionat că îşi începe mandatul cu mult optimism şi cu dorinţa de a contribui într-o manieră decisivă la apropierea tării noastre de Uniunea Europeană.

„Vreau să vă felicit, progresele pe care le-aţi realizat sunt foarte importante şi sunt evaluate pe măsură la Bucureşti, dar ce este şi mai important, acestea sunt apreciate şi în alte capitale. Ne dorim să avem o abordare pragmatică a relaţiilor bilaterale, bazată pe interes reciproc şi dialog direct”, a mai spus ambasadorul român.

Oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea reformelor lansate de Guvern, gradul de implementare a angajamentelor asumate faţă de partenerii de dezvoltare, negocierea unui Acord de ţară cu FMI, dar şi acţiunile întreprinse pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al cetăţenilor. În context, Daniel Ioniţă a subliniat că România va continua să acorde suport Republicii Moldova, atât în ce privește renovarea grădiniţelor, realizarea misiunii SMURD, asigurarea securităţii energetice, inclusiv pe proiectul construcţiei gazoductului Iaşi – Ungheni, precum şi în alte sectoare strategice. Totodată, ambasadorul a menționat că pe perioada mandatului își dorește o consolidare și diversificare a relațiilor de cooperare moldo-române.

Mihaela Rotari

Share