Noul Ambasador al României a prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Noul Ambasador al României a prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a discutat astăzi cu Cristian Leon Țurcanu, Ambasadorul agreat al României în Republica Moldova, cu ocazia înmânării copiilor scrisorilor de acreditare la MAEIE, informează OFICIAL.

Ministrul a menționat că relația specială cu România se bazează pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, precum și pe parteneriatul nostru strategic pentru integrarea europeană.

„În acest context am exprimat mulțumiri părții române pentru susținerea fermă acordată țării noastre în contextul obținerii statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană”, spune Popescu.

De asemenea, oficialii au vorbit despre găzduirea de către România, pe data de 15 iulie, a celei de-a doua ediții a conferinței donatorilor „Platforma de Sprijin a Republicii Moldova”, o inițiativă a Franței, Germaniei și României, a cărei primă ediție s-a desfășurat la Berlin în luna aprilie a acestui an.

„În contextul situației regionale, am menționat despre necesitatea consolidării rezilienței, securității energetice și a proiectelor de infrastructură.

I-am urat ambasadorului agreat succes în activitatea de mare responsabilitate, asigurându-l de tot sprijinul MAEIE”, spune Popescu.

Share