Noul Ambasador al RM în Regatul Unit al Marii Britaniei și Irlandei de Nord

Noul Ambasador al RM în Regatul Unit al Marii Britaniei și Irlandei de Nord

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, în ședință, propunea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene privind numirea Angelei Ponomariov în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Regatul Unit al Marii Britaniei și Irlandei de Nord, informează Oficial.

Secretarul general al MAEIE, Mihai Căpățînă, a menționat că decretul respectiv urmează a fi înaintată Președintelui RM.

„Angela Ponomariov activează în serviciul diplomatic din 1994, parcurgând, până în prezent, toate treptele ierarhice – atât în centrala Ministerului, cât și în misiunile diplomatice, unde a activat în diverse funcții în cadrul Ambasadelor din Germania, Letonia, Austria. Deține rangul diplomatic de ministru-consilier. Candidatura a fost agreată de Regatul Britanic”, a precizat Căpățînă.

La rândul său, Premierul Filip a felicitat-o. „Vă doresc succes în acest mandat, este unul foarte important. Marea Britanie este un partener important pentru noi. Mai ales în contextul Brexit-ului vom avea discuții și mai profunde. Vă doresc toate cele bune și să reprezentați cu demnitate RM”, a punctat Filip.

De menționat că, tot astăzi a fost numit Dumitru Saghin în funcția de director general-adjunct al Agenției Medicamentului și dispozitivelor medicale.

Doina Secrieru

Share