Noua conducătoare a Inspectoratului Control Financiar a fost prezentată echipei

Noua conducătoare a Inspectoratului Control Financiar a fost prezentată echipei

Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a prezentat-o astăzi echipei Inspectoratului Control Financiar de Stat (ICFS) pe Svetlana Țurcanu, noua conducătoare a instituției.

În cadrul prezentării, Petru Rotaru a subliniat rolul instituției în asigurarea cheltuirii corecte și eficiente a banilor publici. În acest sens, instituția trebuie să devină mai puternică pentru a îndeplini cu succes această misiune, având în vedere inclusiv și angajamentul Republicii Moldova în contextul integrării europene.

Totodată, Petru Rotaru i-a urat Svetlanei Țurcanu și echipei mult succes în activitatea ce urmează să o desfășoare, exprimându-și încrederea că experiența, profesionalismul și competențele dnei Țurcanu vor contribui la conducerea eficientă și profesionistă a instituției, luând în calcul vasta experiență în domeniul financiar-contabil.

La rândul său, Svetlana Țurcanu a menționat că mizează pe suportul întregii echipe, totodată, specificând că misiunea și sarcinile vor fi executate respectând principiile transparenţei, corectitudinii şi legalităţii, bazându-se pe profesionalismul și integritatea fiecăruia.

E de menționat că, Svetlana Țurcanu își va începe activitatea din data de 7 mai anul curent. Numirea acesteia în funcția respectivă a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Guvernului.

Share