Noi premii de la Biroul Permanent al Partidului Verde Ecologist

Noi premii de la Biroul Permanent al Partidului Verde Ecologist

Biroul Permanent al Partidului Verde Ecologist a instituit două premii anuale pentru cea mai bună și cea mai rea acțiune pentru mediu, transmite OFICIAL.

Acestea sunt mascotele „Muma Pădurii”, pentru prejudiciile aduse mediului și „Ileana Cosânzeana”, pentru acțiunile de promovare/protecție a mediului.

Mascota Ileana Cosânzeana a fost decernată (și înmânată) Curții Supreme de Justiție, care după opt ani de luptă a dat câștig cetățenilor în dosarul Parcului Andrieș din Bălți și a setat un precedent pentru reîntoarcerea în posesia localităților a tuturor spațiilor verzi din țară, acaparate ilegal de către șmecherașii din diferite guvernări și consilii locale.

Prin vot unanim al membrilor BP, Mascota „Muma Pădurii” a fost decernată doamnelor Iuliana Cantaragiu, Ministra Mediului și Ina Coșeru, vice-președinta Comisiei parlamentare mediu și dezvoltare regională pentru mai multe acțiuni îndreptate împotriva mediului.

„În special, aceste două persoane cu funcții de demnitate publică, au fost selectate pentru promovarea inițiativei de a legaliza incinerarea anvelopelor uzate în condițiile când Uniunea Europeană descurajează această metodă de management a deșeurilor, iar Republica Moldova nu are implimentat un sistem riguros de control al calității aerului. Râvna cu care două foste activiste ecologiste, devenite recent politiciene și demnitari de stat de rang înalt au promovat acest proiect de lege, care favorizează interesele unor agenți economici în detrimentul sănătății cetățenilor și protecției mediului ne face să presupunem că corupția își face loc și în culuarele acestei puteri”, spune PVE.

Cristina Parfeni

Share