Noi numiri votate de Guvern

Noi numiri votate de Guvern

Mai multe numiri, dar și demisii au fost aprobate, astăzi – în cadrul ședinței de Guvern, informează OFICIAL.

A fost aprobată numirea lui Constantin Borosan în funcția de Secretar de Stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, responsabil de domeniul energetic, din 1 octombrie 2021. 

„Constantin Borosan este directorul executiv al Consiliului Național al Energiei, a făcut un stagiu și este expert în domeniul eficienței energetice. De asemenea, este lector universitar și student doctorand. A finisat Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea de Energetică și Inginerie Electrică”, a comunicat Andrei Spînu.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu propunerea de rechemare a lui Ruslan Bolbocean din funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Ucraina și prin cumul în Republica Armenia, Uzbekistan și Turkmenistan în legătură cu expirarea mandatului. Propunerea a fost susținută.

În baza aceluiași temei legal, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a solicitat numirea lui Gheorghe Leucă în funcția de Ambasador, reprezentant permanent al Republicii Moldova lângă Organizația Națiunilor Unite.

La fel, MAEIE a solicitat numirea Danielei Cujbă în funcția de Ambasador, reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei. Candidatura a fost susținută.

În același timp, a fost solicitată numirea lui Dumitru Socolan în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Japonia. Propunerea a fost susținută.

S-a aprobat numirea Dinei Roșca în funcția de Secretar General al Ministerului Finanțelor din 30 septembrie 2021. 

„Doamna Dina Roșca a finisat Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Finanțe și Credit. Activitatea dumneaei este strâns legată de sectorul public, în special Ministerul Finanțelor. Începându-și activitatea în 1988, în sectorul public iar din 1994 la Ministerul Finanțelor”, a comunicat ministrul Finanțelor Dumitru Budianschi.

S-a propus și aprobat numirea lui Iulian Rusu în funcția de Secretar de Stat al Ministerului Justiției din 1 octombrie 2021. Nou numitul este absolventul universității Oxford, având titlul de Magistru în Drept. Are peste 20 ani de experiență, inclusiv în domeniul justiției. În ultimii 3 ani a deținut funcția de Director executiv adjunct al Institutului pentru Politici și Reforme Europene.

S-a propus numirea lui Marian Stan în funcția de Secretar de Stat la Ministerul Educației și Cercetării din 1 octombrie. 

„Domnul Marian Stan a absolvit Institutul Național de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Sport. Este profesor de cultură fizică și sport. De asemenea, are studii de masterat în drept și școală doctorală în economie și management. Are peste 26 ani de activitatea în cadrul a două instituții de învățământ din țară”, a spus ministrul Anatolie Topală. Candidatura a fost acceptată.

Mihaela Conovali

Share