Noi detalii despre PUN! Anatol Șalaru: „Am decis să nu ne grăbim cu înscrierea partidului”

Noi detalii despre PUN! Anatol Șalaru: „Am decis să nu ne grăbim cu înscrierea partidului”

„Procesul de creare a Partidului Unității Naționale decurge în paralel cu unificarea dreptei naționale, a partidelor unioniste existente la acest moment pe eșichierul politic din Republica Moldova, a celorlalte organizații pro-unioniste, care își desfășoară activitatea în zona societății civile”. Declarația a fost făcută de fostul fruntaș liberal Anatol Șalaru, fondator al Partidului Unității Naționale (PUN), în cadrul unui interviu pentru OFICIAL.md.

Anatol Șalaru a spus că, pe de o parte, se încearcă crearea de organizații teritoriale care să fie funcționale, iar pe de altă parte – se discută, cu ceilalți colegi din partidele unioniste, modalitatea juridică cea mai bună pentru realizarea coagulării dreptei naționale. „Din acest motiv, am decis să nu ne grăbim cu înscrierea partidului, dar să căutăm alături de prietenii din celelalte formațiuni cea mai bună soluție juridică pentru realizarea polului unionist”, a adăugat ex-ministrul.

Fondatorul PUN a menționat că, împreună cu colegii din partid, încearcă să pună în valoare lucrurile care îi unesc și să treacă peste greșelile pe care toți le-au făcut de-a lungul activității politice. „Important este să oferim electoratului pro-românesc și pro-european o alternativă, să relansăm mișcarea unionistă, să așezăm la aceeași masă toți unioniștii, deoarece, anul 2018 va fi unul hotărâtor pentru destinul, viitorul Basarabiei. Îmi doresc din tot sufletul ca acest nou proiect politic să fie unul de echipă. Accentul – decizia politică să nu se afle în mâna unei singure persoane, ci – în mâna unei echipe, care să îmbine experiența politică a foștilor combatanți din perioada Mișcării de Eliberare Națională cu elanul și știința de carte a tinerilor școliți în România, Occident sau în universitățile noastre”, a subliniat Șalaru.

Varianta integrală a interviului va fi publicată, pe OFICIAL.md, mâine.

Mihaela Conovali  

Share