Noi demisii și numiri la ședința de Guvern

Noi demisii și numiri la ședința de Guvern

Membrii Cabinetului de miniștri, în cadrul unei ședințe – astăzi, au aprobat mai multe numiri și demisii din funcții, informează OFICIAL.

Astfel, a fost aprobată numirea lui Vadim Gumene în funcția de secretar de stat al Ministerului Economiei din 13 august. Totodată, a fost eliberat lui Igor Curov din funcția de Secretar de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din 16 august 2021.

Și-a încetat raportul de serviciu Rostislav Rotari, Secretar General al Ministerului Apărării din 20 august, în baza cererii de demisie.

Membrii Guvernului au aprobat numirea lui Alexandru Oprea în funcția de Secretar de Stat al Ministerului Afacerilor Interne din 13 august 2021.

De cealaltă parte și-a încetat exercitarea funcției de șef al Inspectoratului General al Poliției Sergiu Paiu din data de 16 august, în baza cererii de demisie.

A fost numită Adriana Cazacu-Țigaie în funcția de Secretar de Stat la Ministerul Educației și Cercetării din 16 august.

Fără funcție a rămas Valentina Țapeș, Secretar de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din 16 august, în baza cererii de demisie.

A fost eliberat și Vasile Pușcaș din funcția de Secretar de Stat din cadrul Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale, în baza cererii de demisie. Eliberarea este în contextul reorganizării ministerului.

Membrii Guvernului au votat eliberarea lui Octavian Rău din funcția de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației a Republicii Moldova din 26 august, în baza cererii de demisie.

În scopul executării unei dispoziții judecătorești s-a aprobat anularea dispoziției Guvernului din 2020 cu privire la eliberarea din funcție a lui Eremei Priseajniuc și restabilirea din 12 august 2021 în funcția de director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. În acest fel, s-a aprobat eliberarea Silviei Cebotari din funcția de director al Agenției menționate, ca urmare a restabilirii precedentului director. Ulterior, Cabinetul a aprobat și eliberarea din funcție a lui Eremei Priseajniuc, în baza cererii de demisie. În același timp, a fost numită Lina Gudima în funcția de director interimar al Agenției Medicamentului, din 13 august 2021.

În final, membrii Guvernului au aprobat eliberarea lui Iurie Prisăcari din funcția de șef al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat din 13 august. Totodată, s-a propus eliberarea Vioricări Costin-Morozan din funcția de șef al Oficiului Teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat. La fel, s-a aprobat eliberarea lui Veaceslav Anghel din funcția de șef al Oficiului Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat. S-a aprobat și eliberarea lui Piotr Manol din funcția de șef al Oficiului Teritorial Comrat al Cancelariei de Stat. Și Olesea Brînză a fost eliberată din funcția de șef al Oficiului Teritorial Hîncești. S-a votat și eliberarea lui Ion Chicu, șef al Oficiului Teritorial Orhei. A fost eliberat și Denis Carnovschi din funcția de șef al Oficiului Teritorial Ungheni.

Mihaela Conovali

Share