Nivelul de pregătire a R. Moldova pentru aderare la UE: 12 domenii nivel începător, 3 – moderat și 17 – un anumit nivel

Nivelul de pregătire a R. Moldova pentru aderare la UE: 12 domenii nivel începător, 3 – moderat și 17 – un anumit nivel

Comisia Europeană a publicat raportul analitic, care evaluează situația aferentă a 33 de capitole ale legislației UE, informează OFICIAL.

MAEIE anunță că fost publicată cea de-a doua parte a Opiniei Comisiei Europene pe marginea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Pentru detalii: https://bit.ly/3wTOOuQ.

Raportul analitic evaluează situația aferentă a 33 de capitole ale legislației UE și completează prima parte a Opiniei, care a fost difuzată pe data de 17 iunie 2022 și a evaluat criteriul politic și criteriul economic de aderare.

Documentul analizează nivelul de pregătire al țării noastre din punct de vedere al standardelor înaintate către statele membre ale UE apreciind situația conform unui sistem de evaluare al Comisiei Europene.

Conform raportului, Republica Moldova este la:

🔷 nivel începător de pregătire în 12 domenii;
🔶un anumit nivel de pregătire în 17 domenii;
🔷nivel moderat de pregătire în 3 domenii;

„Vom ajusta planurile noastre privind cele 33 de capitole ale acquis-ului comunitar, conform raportului analitic al Comisiei Europene publicat la 2 februarie 2023. Împreună cu toți colegii din guvern, deja am trasat o bună parte din obiectivele de rigoare în proiectul Planului de acțiuni al Guvernului pentru anul curent. Împreună am pornit aderarea la Uniunea Europeană, împreună vom reuși să aducem Moldova în UE!”, spune ministrul Popescu.

Share