Nicu Popescu: Următoarea etapă în activitatea mea va consta în transformarea acestei bune voințe față de RM în lucruri concrete

Nicu Popescu: Următoarea etapă în activitatea mea va consta în transformarea acestei bune voințe față de RM în lucruri concrete

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Guvernul Sandu, Nicu Popescu, susține că, funcția sa primordială, în calitate de ministru, va fi să asigure interesul cetățenilor RM, informează OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, Nicu Popescu a menționat că va ajuta celelalte ministere să se asigure că oamenii din Moldova o duc mai bine, au mai multe locuri de muncă, salarii mai bune.

„Sperăm să facem acest lucru în calitate de Guvern, dar și prin sprijinul și asistența partenerilor noștri externi. Partenerii externi recunosc noul Guvern, mă recunosc în calitate de ministru, primesc mesaje, ele sunt publice. Următoarea etapă în activitatea mea va consta în transformarea acestei bune voințe față de RM în lucruri concrete, pentru a asigura dezvoltarea țării. Discut cu mai mulți reprezentanți, echipe ale președinților, premierilor din UE , pentru a relansa relațiile RM cu aceste state. Toți sunt într-o poziție de a ne felicita și recunoaște, dar și toți își dau seama că avem de lucru pentru a depăși această criză, care este o mare rușine. Avem un dialog bun cu partenerii externi, este o situație fără precedent în regiune, în istoria RM, ca UE, SUA și Rusia să fie de acord în sprijinul unei guvernări stabile în RM. Acesta lucru ne asigură de sprijinul factorului externi și, cu siguranță, va face mai ușor lucrul nostru”, a precizat Popescu.

Andriana Cheptine

Share