Nicu Popescu și Maia Sandu au avut o vizită în Tunisia. Au făcut apel pentru apărarea valorilor Francofoniei

Nicu Popescu și Maia Sandu au avut o vizită în Tunisia. Au făcut apel pentru apărarea valorilor Francofoniei

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu și Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-au încheiat vizita la Djerba, Tunisia, după o serie de întrevederi în marja reuniunii miniștrilor de externe și ulterior a Sommetului Francofoniei cu participarea liderilor de state și guverne, informează OFICIAL. 

Oficialii au făcut apel pentru apărarea valorilor Francofoniei: pacea, democrația, drepturile omului, vorbind și despre necesitatea de a fi solidari cu Ucraina, profund afectată de războiul de agresiune al Rusiei.

„M-am bucurat să primim mesaje ferme de încurajare în drumul nostru ireversibil spre Uniunea Europeană de la aliații noștri din Franța – președintele Emmanuel Macron, ministra de externe Catherine Colonna, Canada – prim-ministrul Justin Trudeau, ministra de externe Mélanie Joly, Belgia – ministra de externe Hadja Lahbib, Grecia – ministrul de externe Nikos Dendias, Bulgaria – ministrul de externe Nikolay Milkov, Cipru – ministrul de externe Ioannis Kasoulides și alți numeroși colegi care s-au reunit la Djerba.

Participarea noastră în acest format înseamnă o diplomație la mai multe niveluri, într-o organizație la care participă 88 de țări din diferite regiuni ale lumii, reuniți prin valorile Francofoniei”, spune Popescu.

De asemenea, Republica Moldova a susținut realegerea pentru încă un mandat a secretarei generale a Organizației Internaționale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo.

„Valorile Francofoniei sunt podul nostru de legătură cu țările lumii, iar oportunitățile valorificate sunt în beneficiul tuturor cetățenilor noștri”, a mai adăugat Popescu.

Share