Nicu Popescu: Prima reuniunea ministerială a NATO s-a încheiat la București

Nicu Popescu: Prima reuniunea ministerială a NATO s-a încheiat la București

Prima reuniune ministerială a NATO la care a fost invitată țara noastră s-a încheiat la București. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, spune că este un succes diplomatic al României, a diplomației române și a ministrului Bogdan Aurescu, care a găzduit acest prestigios eveniment internațional, informează OFICIAL.

Ministrul a comunicat 3 lucruri esențiale în cadrul acestei vizite:

🔸Moldova este o țară neutră, însă neutralitatea nu înseamnă autoizolare, demilitarizare, sau indiferență față de ce se întâmplă în lume;
🔸Suntem interesați să fortificăm reziliența noastră inclusiv prin intermediul NATO, cea mai puternică alianță politică-militară din lume;
🔸Pe arena internațională trăim într-o regiune dificilă, afectată de agresiunea brutală a Rusiei împotriva Ucrainei, fapt care are consecințe dramatice pentru țara noastră. Avem nevoie de toată solidaritatea prietenilor noștri pentru a depăși multiplele provocări cu care ne confruntăm.

„Am fost bucuros să discut în marja reuniunii cu un grup de jurnaliști moldoveni, care s-au aflat la ministerială în cadrul unei vizite de studiu găzduită de NATO, dar și să acord interviuri presei din România și celei internaționale: TVR, Associated Press, ZDF, Digi24, Radio Europa Liberă România, Euronews România, Voice of America și Antena 3 CNN.

Sunt recunoscător pentru tot efortul depus în procesul de organizare al vizitei atât de către colegii de la Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasadele țării noastre la București și Bruxelles, cât și colegilor de la Ministerul Apărării, care s-au îngrijit de succesul acestei prime participări a Republicii Moldova la ministeriala NATO de la București”, spune Popescu.

Share