Nicu Popescu, la Budapesta, a convenit…

Nicu Popescu, la Budapesta, a convenit…

În cadrul vizitei de lucru la Budapesta, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu s-a întâlnit cu viceprim-ministrul Ungariei Zsolt Semjén, transmite OFICIAL.

În cadrul întrevederii, oficialii au trecut în revistă evoluțiile relațiilor bilaterale moldo-maghiare evidențiind importanța intensificării și diversificării cooperării în domeniile de interes comun.

Totodată, interlocutorii au convenit asupra necesității aprofundării cooperării economice sectoriale și a valorificării oportunităților de colaborare în domeniul agriculturii, industriei alimentare, finanțelor publice, digitalizării și energetic. În acest sens, a fost stabilită necesitatea convocării celei de-a V-a ședinţe a Comisiei interguvernamentale moldo-maghiare de cooperare economică.

„Împreună cu vicepremierul Zsolt Semjén am examinat și modalitățile de accesare a oportunităților oferite în cadrul Inițiativei celor Trei Mări. În planul securității regionale am efectuat un schimb de păreri privind impactul acesteia asupra regiunii Europei Centrale și de Est”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Cristina Pendea
Share