Nicu Popescu – în alte deplasări peste hotare

Nicu Popescu – în alte deplasări peste hotare

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, efectuează în perioada 13 – 16 iunie curent două vizite de lucru la Paris, Republica Franceză și Valletta, Malta, pentru aprofundarea dialogului bilateral, discutarea agendei europene și impulsionarea procesului de aderare a țării noastre la UE.

Marți, 13 iunie, ministrul Nicu Popescu se va întâlni la Paris cu omologul său francez, ministrul pentru Europa și al afacerilor externe, Catherine Colonna, președintele comisiei afaceri europene, Jean-Francois Rapin,  consilierul prim-ministrului pentru Europa, secretarul general pentru afaceri europene Emmanuel Puisais-Jauvin, precum și cu alți oficiali francezi și șefi de organizații internaționale.

La finalul zilei de marți, la sediul ambasadei Republicii Moldova din Paris, oficialul moldovean se va întâlni și cu diaspora noastră din Franța. Totodată, vicepremierul Nicu Popescu va susține un discurs în cadrul unei conferințe dedicate relațiilor moldo-franceze, în prezența președintei Adunării Naționale a Franței, Yaël Braun-Pivet.

De asemenea, oficialul moldovean va efectua prima sa vizită oficială în Malta, unde va avea întâlniri cu ministrul afacerilor externe, europene și al comerțului, Ian Borg precum și cu mai mulți oficiali din guvernul și parlamentul Maltei.

Share