Nicu Popescu a avut o discuție cu Ann Linde. Detalii

Nicu Popescu a avut o discuție cu Ann Linde. Detalii

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu omologul său din Suedia, Ann Linde, în cadrul căreia au vorbit despre situația de securitate în regiune și modul de gestionare a fluxului de refugiați, transmite OFICIAL.

Vicepremierul Nicu Popescu i-a mulțumit oficialului suedez pentru răspunsul prompt oferit la adresarea țării noastre precum și pentru suportul oferit prin intermediul mecanismului european de protecție civilă, Regatul Suediei fiind printre primele state care și-au anunțat disponibilitatea de a oferi asistență Republicii Moldova. Ajutorul oferit din partea Suediei, constând din corturi cu sisteme de iluminare și încălzire, alături de un generator de electricitate, urmează să ajungă la Chișinău pe parcursul acestei săptămâni.

„Am fost în consens privind susținerea de către țările noastre a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în granițele recunoscute pe plan internațional. Interlocutorul meu a menționat că Suedia va oferi în continuare asistența necesară pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina, fiind discutată și posibilitatea relocării persoanelor refugiate pe teritoriul țării noastre”a declarat ministrul.

Șeful diplomației de la Chișinău a reiterat că „integrarea europeană este prioritatea strategică ireversibilă a Republicii Moldova și a adresat mulțumiri Regatului Suediei pentru sprijinul constant pentru parcursul nostru european”.

Doina Buruiană

Share