Nicolae Timofti: Acordul de Asociere cu UE oferă Republicii Moldova o șansă unică de modernizare a țării

Nicolae Timofti: Acordul de Asociere cu UE oferă Republicii Moldova o șansă unică de modernizare a țării

Acordul de Asociere cu UE oferă Republicii Moldova o șansă unică de modernizare a țării, care va permite consolidarea instituțiilor democratice și creșterea nivelului de trai al populației. Declarația a fost făcută de Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, ieri, 31 octombrie a.c., la Reședința de stat, în cadrul unei întrevederi cu membrii delegației Grupului Alianței progresiste a socialiștilor și democraților din Parlamentul European.

Șeful statului a apreciat sprijinul constant acordat de Parlamentul European autorităților de la Chișinău în procesul de integrare în spațiul comunitar.

Nicolae Timofti a declarat că gestul de solidaritate al instituțiilor europene față de țara noastră, exprimat prin liberalizarea pieței comunitare pentru produsele moldovenești va permite producătorilor moldoveni să depășească dificultățile temporare din prezent.

Membrii delegației Grupului Alianței progresiste a socialiștilor și democraților din Parlamentul European au salutat progresele înregistrate de Republica Moldova în parcursul său european.

Eurodeputatul bulgar Serghei Stanishev, președintele Partidului Socialiștilor Europeni, l-a informat pe președintele Nicolae Timofti că Parlamentul European va ratifica pe 13 noiembrie a.c. Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

„Acordul de Asociere, precum și abolirea regimului de vize, nu au fost dăruite Republicii Moldova, ci au fost câștigate de cetățeni și de clasa politică de la Chișinău datorită reformelor implementate”, a precizat Serghei Stanishev.

Europarlamentarul și-a exprimat convingerea că în cadrul scrutinului legislativ din 30 noiembrie a.c. cetățenii moldoveni vor da dovadă de maturitate politică și vor alege forțele politice capabile să le ofere un viitor european.

Eurodeputatul român Andi Cristea, președinte al delegației Parlamentului European la Comitetul de Cooperare Republica Moldova – UE, a declarat că Republica Moldova are o vocație europeană. „Implementarea riguroasă a reformelor va permite cetățenilor moldoveni să beneficieze cât de curând de avantajele Acordului de Asociere cu UE”, a conchis Andi Cristea.

Maria Roșca

 

Share