Nemerenco: Nu a trecut nici o toamnă în ambele mele mandate fără…

Nemerenco: Nu a trecut nici o toamnă în ambele mele mandate fără…

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, spune că nu a trecut nici o toamnă în ambele sale mandate de ministru fără majorarea salariilor, informează OFICIAL.

Astfel, la 1 octombrie 2019 schimbasem modalitatea de plată a gărzilor de noapte, acordând un supliment fix pentru munca între orele 22.00-6.00, diferențiat pe categorii de personal, cea mai mare fiind de 1000 lei.

„A fost cea mai mare majorare în acei ani, făcând gărzile atractive și ajutând mult la menținerea personalului în perioada pandemică în spitalele Covid-19..

A doua majorare am realizat-o la 1 noiembrie 2021 când salariile de funcție ale personalului auxialiar din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul de asigurări obligatorii de asistență medicală au beneficiat de o creștere cu +57%.

Și acum, din 1 octombrie, chiar dacă suntem într-o multitudine de crize, personalul din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală va beneficia de o majorare cu 10% a salariului de funcție și cu 5,5% – personalul de conducere”, spune Nemerenco.

Totodată, pentru prima dată și personalul din instituțiile bugetare ale sistemului de sănătate au beneficiat de majorarea cu 5,5% a salariului de funcție din 1 septembrie, iar mulți din ei, cu salarii mai mici, vor avea și o indemnizație.

„Majorarea salariilor rămâne a fi una din prioritățile mele personale și în acest mandat, si ministerul planifică deja noi inițiative. Fiți siguri, nu o să vă dezamăgim. ❤️”, spune ministrul.

Share