Natalia Gherman: Republica Moldova apreciază expertiza şi asistenţa NATO

Natalia Gherman: Republica Moldova apreciază expertiza şi asistenţa NATO

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut ieri, 30 aprilie 2015, o întrevedere cu Sorin Ducaru, Secretar General adjunct al NATO pentru riscuri de securitate emergente.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) RM-NATO pentru 2014-2016, în special despre cooperarea în domeniul combaterii noilor ameninţări la adresa securităţii. În context, a fost subliniată importanța intensificării cooperării în domeniul apărării cibernetice, care a fost convenită cu aliaţii drept una din cele 4 priorităţi majore ale IPAP. În aceeași ordine de idei, ministrul Natalia Gherman a menționat că Republica Moldova apreciază expertiza şi asistenţa NATO în dezvoltarea unei abordări cuprinzătoare la nivel naţional a procesului de apărare cibernetică.

La rândul său, oficialul NATO a apreciat parteneriatul cu Republica Moldova drept unul valoros şi activ, menţionând faptul că Alianţa va continua organizarea consultărilor dintre autorităţile de la Chişinău cu statele membre NATO pe subiecte de securitate şi modalităţi practice de cooperare.

Maria Roșca

Share