Natalia Gherman a invitat un oficial important la Chișinău. Află despre cine e vorba!

Natalia Gherman a invitat un oficial important la Chișinău. Află despre cine e vorba!

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a efectuat ieri, 15 octombrie 2014, o vizită de lucru la Roma, la invitația omologului italian, ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale, Federica Mogherini.

În contextul preluării de către oficialul italian, începând cu 1 noiembrie 2014, a mandatului de Înalt Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate, viceprim-ministrul Natalia Gherman a invitat-o pe Federica Mogherini să efectueze o vizită la Chișinău în noua sa funcție, până la finele anului curent.

Totodată, în cadrul întrevederii, miniștrii au discutat despre modalitățile de susținere de către Italia a procesului de implementare a Acordului de Asociere RM-UE. În acest sens, a fost semnată Declarația Comună a Miniștrilor de Externe ai Republicii Moldova și Republicii Italiene, care definește domeniile în care Italia va acorda asistență țării noastre.

O atenție specială va fi acordată aproximării legislației Republicii Moldova cu acquis-ul comunitar, implementării standardelor privind siguranța alimentelor, agricultura, turismul și transportul. Ambele state vor încuraja cooperarea în domeniul muncii și protecției sociale, precum și valorificarea beneficiilor migrației pentru dezvoltare.

De asemenea, oficialii au efectuat un schimb de opinii privind evoluțiile în contextul regional și cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale.

Mihaela Rotaru

Share