Natalia Gherman a avut o întrevedere cu ambasadorul Finlandei

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu ambasadorul Finlandei

Viceprim-ministrul, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a primit-o în vizită de prezentare, astăzi, 24 noiembrie, pe dna Päivi Pohjanheimo, ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Finlanda pentru Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti.

Şefa diplomaţiei de la Chişinău a felicitat-o pe dna Pohjanheimo pentru acreditarea recentă în calitate de Ambasador pentru Republica Moldova, reiterând  importanţa susţinerii din partea Guvernului finlandez a eforturile autorităţilor moldoveneşti de  modernizare şi de aliniere la standardele europene. În context, au fost aduse mulţumiri pentru finanţarea de către Finlanda a mai multor proiecte de asistenţă tehnică în ţara noastră, în perioada 2015-2016, în domeniile mass-media, drepturile omului, incluziunea socială etc.

De asemenea, interlocutorii şi-au exprimat interesul privind desfăşurarea la Chişinău a următoarei runde de consultări politice interministeriale în primul trimestru al anului 2016, precum şi pentru dinamizarea schimburilor comerciale şi a fluxului investiţional între cele două ţări.

Maria Roşca

Share