Natalia Gavrilița: Ținând cont de faptul că avem un război în imediata apropiere, riscurile de deconectări rămân a fi în continuare foarte înalte

Natalia Gavrilița: Ținând cont de faptul că avem un război în imediata apropiere, riscurile de deconectări rămân a fi în continuare foarte înalte

Premierul Natalia Gavrilița spune că războiul din Ucraina continuă să lovească direct și asupra Republicii Moldova, informează OFICIAL.

Autoritățile moldovenești condamnă atacul de ieri.

„Kremlinul a declanșat cel mai mare atac de rachete asupra infrastructurii civile și energetice din Ucraina punând în pericol viața a mii de oameni. Condamnăm ferm acest război nejust care continuă să răpească vieți oamenești și să pună în pericol mii de oameni. Acest război continuă să lovească direct și în țara noastră, generând crize pe mai multe dimensiuni. În Moldova, zeci de localități au rămas fără curent electric după ce atacurile de azi din Ucraina au provocat deconectarea automată pe una din liniile care asigură curent electric pentru țara noastră.

Poate abia azi, când mulți dintre noi au rămas fără lumină în case chiar și cei mai aprigi promotori ai ideii că războiul din țara vecină nu ne afectează și pe noi, au văzut consecințele evidente ale acestuia.

Angajații Moldelectrica au acționat rapid pentru a menține alimentarea continuă cu energie electrică. Astfel, livrările de energie electrică au fost restabilite în majoritatea localităților.

Dragi cetățeni, contăm în continuare pe calmul și înțelegerea Dvs. Ținând cont de faptul că avem un război în imediata apropiere, riscurile de deconectări rămân a fi în continuare foarte înalte”, spune Gavrilița.

Share