Natalia Gavrilița: Apreciez sprijinul constant al țărilor membre UE

Natalia Gavrilița: Apreciez sprijinul constant al țărilor membre UE

Premierul Natalia Gavrilița a avut astăzi o întrevedere cu delegația de eurodeputați, condusă de vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri externe Urmas Paet (Renew Europe) şi preşedintele Subcomisiei pentru securitate şi apărare, Nathalie Loiseau, transmite OFICIAL.

Discuțiile acestora s-au axat pe agenda europeană a Republicii Moldova, situația actuală din regiune și eforturile autorităților de la Chișinău în atenuarea impactului războiului din Ucraina asupra țării noastre.

„M-am referit la obiectivele setate de Guvern pentru a face față consecințelor conflictului armat și a gestiona cu succes criza refugiaților, care a pus o presiune puternică asupra resurselor țării noastre. Pentru a identifica noi mecanisme prin care partenerii externi pot susține Republica Moldova, voi  merge, săptămâna viitoare, la Berlin, unde se va desfășura un eveniment axat pe situația din Moldova, organizat de MAE al Germaniei, împreună cu Franța și România”, a declarat Prim-ministrul.

De asemenea, Natalia Gavrilița a discutat cu europarlamentarii despre importanța consolidării securității energetice a Republicii Moldova, asigurarea securității cibernetice, dar și securizarea spațiului comunicațional, pentru prevenirea răspândirii știrilor false.

„Apreciez sprijinul constant al țărilor membre UE, oferit pentru depășirea crizei și redresarea economiei naționale, țara noastră rămânând ferm atașată proceselor de integrarea europeană”, a subliniat Premierul.

Doina Buruiană

Share