Năstase: Nu trebuie să uităm ceea ce noi, prin munca și prin lupta noastră am făcut, împreună, atunci când foarte puțini credeau că este posibil

Năstase: Nu trebuie să uităm ceea ce noi, prin munca și prin lupta noastră am făcut, împreună, atunci când foarte puțini credeau că este posibil

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a lansat „un apel către conștiințe”, informează OFICIAL.

„Aflat la momentul unei alegeri importante, un popor își va căuta întotdeauna reflexele de supraviețuire, așa cum omul, în unicitatea lui, va dori să supraviețuiască cu orice preț, oricărei încercări, oricât de grele ar fi aceasta. De fiecare dată când se apropie un astfel de moment, emoțiile, justificate sau nu, hrănite de propriile noastre neputințe sau de spaime, de neadevăruri frumos ambalate sau de nevoia nefirească de a face parte din închipuite majorități formulate mincinos de propaganda ucigătoare, ne acoperă, unora dintre noi, rațiunea, amintirile recente, judecata și obiectivitatea cu care, până de curând, alegeam ceea ce trebuie pentru noi și pentru Moldova”, a scris Năstase, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, apelul său este către conștiințele limpezi ale națiunii noastre, către toți oamenii care înțeleg cu limpezime că trauma anilor în care ne-am unit și am reușit nu trebuie să fie pusă încă în sertarele prăfuite ale istoriei.

„Nu trebuie să uităm ceea ce noi, oamenii drepți și curajoși, prin munca și prin lupta noastră am făcut, împreună, atunci când foarte puțini credeau că este posibil. În Piața Marii Adunări Naționale, în anii în care CONȘTIINȚELE adevărate stăteau în stradă, nu în Guvern sau în Parlament, în timp ce țara era furată ca-n codru, ne-am cunoscut unii pe ceilalți, ne-am sprijinit unul pe altul și ne-am scris singuri istoria. În dreapta sau în stânga noastră, în acele zile lungi, fierbinți sau friguroase, erau alți oameni, cunoscuți sau nu, dar asemenea nouă, celor care atunci nu ne-am temut, nu ne-a fost frică de nimeni și de nimic. Timpul a trecut, dar nu-i mult de atunci! Pare doar o clipă dar nu-i tocmai așa. Multe s-au întâmplat. Unii sau dus, de bătrânețe. Alții, la muncă, departe de casă. Dar cei mai mulți am rămas, tot aici, pe pământurile noastre și tot tragem nădejde că ceva se va schimba curând. Conștiințele adevărate, caracterele puternice, pot ierta, dar de uitat nu vor uita niciodată. Nu-i chip să uiți cine, când, cum, de câte ori, cu ce preț și pentru ce au luptat toți oamenii noștri, ani de zile. Conștiințele și caracterele adevărate nu vor putea înlocui niciodată fapta cu vorba frumoasă și mieroasă, așa cum nu-i pe potriva firii să-i asculți pe alții povestindu-ne tocmai lucrurile pe care noi, împreună, și nu ei, le-am făcut”, a mai spus Năstase.

Liderul Platformei DA a îndemnat să rămână toți, zecile și sutele de mii de conștiințe din Piața Marii Adunări Naționale, așa cum s-au cunoscut.

„Drepți, curajoși, cinstiți și mai determinați ca niciodată să nu-i lăsați pe alții să ne ia ceea ce ni se cuvine de drept! Istoria sinceră a faptelor noastre comune. Pentru că fără istoria faptelor noastre comune și fără Moldova atât de dragă nouă, cea pentru care împreună am luptat și luptăm, vă rog să mă credeți…suntem nimic!”, a conchis Năstase.

Andriana Cheptine

Share