Năstase: Lupta nu s-a terminat, vom merge și vom susține în continuare dezideratele noastre

Năstase: Lupta nu s-a terminat, vom merge și vom susține în continuare dezideratele noastre

„După cum bine știți, Curtea Constituțională (CC) a dat o nouă lecție unor politicieni și judecători care acționează la ordine politice. Astfel, prin decizia sa, Curtea a stabilit că în dosarul secțiilor de votare deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului, judecătorii Curții de Apel – Angela Bostan, Grigore Dașchevici, Negru Marian – au emis o încheiere abuzivă. În acest context, vom depune o cerere de investigare a acestor judecători de către Consiliul Superior al Magistraturii”. Declarațiile au fost făcute, astăzi, de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, informează OFICIAL.

„Curtea Constituțională nu a lăsat fără examinare problema de bază ridicată de către un singur concurent electoral – Platforma Demnitate și Adevăr”, a ținut să precizeze Năstase.

Potrivit constatărilor Curții Constituționale – a adăugat Năstase – în zilele următoare, Curtea Supremă de Justiție este obligată să anuleze încheierea de inadmisibilitate emisă de Curtea de Apel în dosarul contestării numărului secțiilor de votare în Transnistria și să trimită cauza la rejudecare.

În altă ordine de idei – a anunțat Năstase – astăzi, la Curtea de Apel Chișinău va continua examinarea cauzei privind secțiile de votare din diasporă.

„Lupta nu s-a terminat, vom merge și vom susține în continuare dezideratele noastre”, a conchis liderul Platformei.

Mihaela Conovali

Share