Năstase, după întrevederea cu Hogan: Asumarea guvernării a apărut în contextul pericolului învestirii unui guvern Șor-Dodon

Năstase, după întrevederea cu Hogan: Asumarea guvernării a apărut în contextul pericolului învestirii unui guvern Șor-Dodon

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, astăzi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, Dereck J.Hogan. După cum declară fruntașul Platformei, a avut loc un schimb de păreri despre situația politică din Republica Moldova, informează OFICIAL.

Pe o rețea socială, Năstase mai spune că a reiterat faptul că Platforma DA optează pentru alegeri parlamentare anticipate, consideră ca fiind imperios necesară învestirea unui guvern anti- criză, de profil european, capabil să rezolve problemele stringente ale oamenilor, să combată corupția, criminalitatea, inclusiv schemele frauduloase de delapidare a proprietății publice care iau amploare de la o zi la alta, și să pregătească desfășurarea scrutinului parlamentar în condiții de maximă legalitate, libertate și corectitudine.

„Am vorbit și despre faptul că Republica Moldova are nevoie de un guvern plenipotențiar pentru a relua asistența financiară externă”, notează liderul Platformei.

La fel, Năstase scrie că în lipsa unui guvern cu atribuții depline este imposibilă și indexarea pensiilor, acordarea sprijinului financiar fermierilor, procurarea vaccinului anti-COVID și se întețesc delapidările din fondurile publice, furturile proprietății de stat și contrabanda.

„Asumarea guvernării de către Platforma DA a apărut în contextul pericolului învestirii unui guvern Șor-Dodon, soluția Platformei DA fiind orientată spre a nu admite instalarea unui guvern al majorității parlamentare PSRM-Șor, și, totodată, evitarea haosului, a blocajului constituțional, determinate de acțiunile unor politicieni preocupați de interesele partinice și electorale, străini de interesele și nevoile Republicii Moldova și ale oamenilor”, adaugă politicianul.

La rândul său, potrivit lui Năstase, Dereck J.Hogan a menționat că rezolvarea situației politice actuale trebuie să se producă în strictă conformitate cu Constituția Republicii Moldova și în interesul suprem al cetățenilor.

„Domnia Sa a subliniat că soluția actualei crize este în dialogul dintre actorii politici și am convenit asupra continuării dialogului în interesele ambelor părți”, a conchis Andrei Năstase.

Mihaela Conovali

Share