Năstase, despre demisia lui Harunjen: „Nu ne oprim aici. Această guvernare are o sarcină foarte importantă”

Năstase, despre demisia lui Harunjen: „Nu ne oprim aici. Această guvernare are o sarcină foarte importantă”

După decizia de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), dar și demisia Procurorului General, Eduard Harunjen, vicepremierul Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne a venit cu o reacție.

După cum informează OFICIAL, într-un live pe o rețea de socializare, Andrei Năstase a comunicat mai multe detalii.

„Mă găsește acest moment important pentru noi toți, și anume demisia procurorului Harunjen, într-un avion. Trebuie să vă spun că, trocul care s-a produs astăzi la CSP, între Procurorul Harunjen și o majoritate de oameni răi din cadrul consiliu, este un troc criminal. Am insistat ieri ca Harunjen să demisioneze și astăzi a făcut-o. Dar, înainte de ceasta, a realizat un troc criminal cu indivizi din cadrul CSP, care de frică că, vor fi ei următorii au decis să respingă sesizarea mea de punere sub urmărire penală a lui Harunjen. Nu ne oprim aici. Această guvernare are o sarcină foarte importantă, să ducă la bun sfârșit decriminalizarea instituțiilor statului și a Procuraturii. Mai devreme sau mai târziu vor sta pe banca acuzațiilor și vor da socoteală”, a declarat Năstase.

Totodată, Andrei Năstase a menționat că, președinta CSP Angela Motuzoc, trebuie să fie anchetată penal pentru „tot ce a făcut”.

De asemenea, a mai spus că demisia lui Harunjen nu va rezolva total lucrurile. „Instituția trebuie reformată din temelii și să fie aduși pe banca acuzaților toți criminalii”, a conchis Năstase.

Andriana Cheptine

Share