Năstase: Criza politică se adâncește de la zi la zi

Năstase: Criza politică se adâncește de la zi la zi

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, susține că a mai trecut o săptămână cu sute de morți, mii și mii de noi infectați, zeci de mii de suferinzi prin spitale și prin casele lor – „iar criza politică se adâncește de la zi la zi”, adaugă politicianul, informează OFICIAL.

„Emoțiile și patimile sunt din ce în ce mai accentuate, iar dreptul la opinie devine un delict în condițiile în care tema ANTICIPATELOR devine subiectul care divizează, ostilizează și demonizează societatea noastră și așa vulnerabilizată de criza sanitară, socială și economică, de sărăcie și nedreptate, care capătă proporții halucinante”, notează liderul Platformei, pe o rețea social.

În același timp, Năstase susține că și unii parteneri din țară și din afară definesc organizarea alegerilor anticipate „drept SOLUȚIE la această criză politică, fără a ne sugera CUM se pot face decât legal, când, de fapt, așa cum putem stabili rațional cu toții, aceste anticipate sau mai bine zis imposibilitatea organizării lor decât în cadrul legal, constituțional este, fără putință de tăgadă, CAUZA crizei politice”, precizează liderul.

„Ca atare, vă invit pe toți să facem un minimal exercițiu de sinceritate. Vă rog să răspundeți și să distribuiți această întrebare atât de simplă, întrebare la care fiecare dintre noi să răspundă rațional, obiectiv și responsabil. Răspunsul la această întrebare este cheia rezolvării acestei crize politice. Mi-am expus punctul de vedere de mai multe ori, am explicat care este abordarea mea și a colegilor mei din Platforma Demnitate și Adevăr. ANTICIPATE ÎN CONDIȚIILE PRESCRISE DE CONSTITUȚIE. Iar între guvernarea alianței Șor-Dodon și blocajul total de țară fără guvern și fără anticipate, executivul proeuropean anticriză asumat de Platforma DA, unul capabil să gestioneze criza generalizată și să organizeze alegeri libere și corecte, a devenit unica soluție reală de alternative”, spune Năstase.

156921006_2781621792060497_3867025810036545068_o

„Vă rog și pe dumneavoastră, cetățenii Republicii Moldova, să încercați să formulați răspuns la această întrebare. Răspundeți, vă rog, chiar dacă sunteți studenți, muncitori, agricultori, pensionari, profesori universitari, medici, membri ai diasporei noastre frumoase, jurnaliști, analiști politici, comentatori media, sociologi etc. Răspunsul la această întrebare este cheia rezolvării crizei prin care trecem. Altfel, fără asumarea unui răspuns, orice fel de narativ care susține procesul democratic al organizării alegerilor anticipate fără să comunice oamenilor soluția legală, constituțională prin care aceste anticipate pot fi organizate nu este altceva decât un model reprobabil de populism decadent de care, personal, mă despart cu fermitate, la nivelul convingerilor, opiniilor și acțiunilor mele publice si politice”, a conchis Năstase.

Cristina Pendea

Share