Nagacevschi – reacție la acuzațiile PAS: Nu vreau să cred că în spatele acestui atac mediatic e scopul de a promova interesul unor companii private

Nagacevschi – reacție la acuzațiile PAS: Nu vreau să cred că în spatele acestui atac mediatic e scopul de a promova interesul unor companii private

Viceprimarul capitalei, Fadei Nagacevschi a reacționat în urma acuzațiilor PAS din CMC privind întoarcerea a 75 de gherete în capitală, fără licitație, transmite OFICIAL.

El spune că în 2007 Chișinău a încheiat un parteneriat public-privat pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului prin acordul părților, dar acest parteneriat nu a fost executat în mod conform de către municipalitate. Foarte multe blocaje veneau în mod special de la autoritățile centrale.

„În 2015, sistemul politic calificat în iunie 2019 drept ,,stat capturat”, pentru a bloca partenerul privat, a inițiat împotriva acestuia un proces de insolvabilitate ce a durat până în martie 2019.

Este uimitor să urmărești cum PAS Chișinău, similar guvernării de pe vremea statului capturat încearcă să blocheze un partener privat, în acest sens fiind implicați mai mulți funcționari publici, de demnitate publică, organe de control conduse de actuala guvernare.

Actualmente PAS, chiar cu riscul de a atrage municipalitatea într-un diferend investițional internațional, cu potențiale pierderi de milioane de euro pentru buget, încearcă să blocheze soluționarea amiabilă a cazului doar dintr-un simplu motiv: dorința nesănătoasă de a obține următorul mandat de Primar general prin orice mijloace. Iar pentru asta au nevoie de blocarea procesului de dezvoltare a orașului.

Nu vreau să cred că în spatele acestui atac mediatic stau elemente de corupție cu scopul de a promova interesul unor companii private din domeniu, apropiate unor politicieni din guvernare, în detrimentul interesului public, dar și a obligației RM de a proteja investițiile și de a soluționa în primul rând amiabil diferendele investiționale.

„Grație” guvernării de pe vremea statului capturat, mai nou, grație unor funcționari din actuala guvernare, cazul din speță deja nu mai este o chestiune strict comercială, ci și una politică, unde în joc este imaginea RM ca stat ce protejează investițiile.

Niciun interes mărunt al oricărui partid, consilier municipal, deputat nu are prioritate față de interesul public.

Mă îndoiesc că consilierii PAS își asumă diferendul investițional și repararea prejudiciilor. Dacă ceva se întâmplă nefast, ei doar nu-s de vină: fie e criza internațională, fie justiția, oricine numai nu ei”, spune Nagacevschi.

Cristina Parfeni

Share