Municipiul Orhei continuă să se dezvolte. Construcția unui nou drum, care va deveni intrarea principală în oraș, este în plină desfășurare

Municipiul Orhei continuă să se dezvolte. Construcția unui nou drum, care va deveni intrarea principală în oraș, este în plină desfășurare

Într-un tempo dinamic se desfășoară construcția unei noi porțiuni a uneia dintre principalele autostrăzi a municipiului Orhei – strada Ștefan cel Mare. Aceasta va deveni noua intrare principală din oraș, din partea șoselei de centură, care, spre bucuria șoferilor, va facilita accesul în localitate dinspre Chișinău și Bălți.  

Strada Ștefan cel Mare va deveni mai lungă cu 1123 metri. Lățimea carosabilului, care va avea patru benzi (două benzi pe sens), va fi de 15 metri. Vor fi amenajate trotuarele, vor fi construite piste pentru bicicliști și va fi instalat un sistem modern de iluminare stradală.

Lucrările au început în 2022, imediat după ce această idee a fost anunțată de Ilan Șor și echipa lui de profesioniști.

Autoritățile locale au desfășurat un concurs, în urma căruia a fost selectat un agent economic responsabil de construcția drumurilor. În acest an, a început pregătirea lucrărilor și etapa principală a construcției.

Cum a remarcat viceprimarul municipiului Orhei, reprezentantul Blocului politic „Ș.O.R.”, Cristina Cojocari, extensia străzii Ștefan cel Mare a fost una necesară.

În preajmă, va fi construit un microraion modern, cu blocuri înalte, infrastructură socială, terenuri pentru agenți economici, târguri agricole regionale.

„Contractul cu antreprenorii a fost încheiat în baza concursului public. Din cele 77 de milioane prevăzute în contract, nouă milioane au fost deja utilizate, aceștia fiind bani alocați din bugetul local. Suntem foarte bucuroși că, în viitorul apropiat, în municipiul Orhei, va fi construit încă un microraion, pe lângă cele cinci existente”, a spus Cristina Cojocari.

Concomitent, va fi rezolvată încă o problemă stringentă a orașului, legată de scurgerea apelor pluviale.

Conform sarcinilor stabilite și documentației proiectului, noul drum ar trebui să fie dat în exploatare în august 2025. Potrivit Cristinei Cojocari, autoritățile municipale și echipa lui Ilan Șor monitorizează modul de desfășurare a lucrărilor. Sursele financiare necesare pentru construcția acestui drum important au fost alocate din bugetul local.

Share