Mun. Chișinău a rămas fără conducere! Iată ce ar putea să se întâmple!

 Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a expediat o scrisoare către Consiliul Municipal Chișinău (CMC) și anume șefilor de fracțiuni: Ion Cebanu – fracțiunea liberalilor, Ion Ceban – fracțiunea socialiștilor și Ruslan Codreanu – fracțiunea popular-europenilor, prin care le cere să desemneze o persoană responsabilă de administrarea mijloacelor financiare ale municipiului.

Potrivit scrisorii, Octavian Armașu a atras atenția că, Primarul General al mun. Chișinău reprezintă administratorul bugetului municipal și este responsabil de repartizarea financiară acumulate în buget.

„În lipsa acestuia, atribuțiile sunt îndeplinite de viceprimari sau secretarul Consiliului conform art., 34 din Legea privind administrația publică locală. Dat fiind faptul că prevederile articolului respectiv nu pot fi aplicate în actualele condiții când primarul general, viceprimarii și secretarul Consiliului nu-și pot îndeplini atribuțiile de serviciu, există riscul blocării activității financiare a bugetului local de nivelul 2. În scopul asigurării bunei funcționări instituționale și pentru a evita un impact negativ asupra cetățenilor din mun. Chișinău, respectiv, pentru a debloca operațiunile financiare către instituțiile bugetare de la bugetul municipal Chișinău, rugăm să desemnați în regim de urgență persoana cu dreptul de administrare a mijloacelor financiare” – a menționat ministrul.

Octavian Armașu a mai spus că „abordarea cu seriozitate și responsabilitate a situației create trebuie să fie, în primul rând, în folosul cetățeanului de rând care este beneficiarul direct al acțiunilor oricărei guvernări locale”.

 

Doina Secrieru

Share