MPU: „După 28 de ani, România și Europa merg înainte și se dezvoltă, iar RM continuă să degradeze și să fie ostatica Federației Ruse”

MPU: „După 28 de ani, România și Europa merg înainte și se dezvoltă, iar RM continuă să degradeze și să fie ostatica Federației Ruse”

Mișcarea Politică UNIREA (MPU) salută acordul, considerat istoric, al liderilor europeni, cu privire la relansarea economică a Uniunii Europene(UE) post-pandemie și bugetul pe următorii 7 ani https://www.consilium.europa.eu/…/210720-euco-final-conclus…, informează OFICIAL.

„Astfel, au fost aprobate fonduri de circa 2000 miliarde Euro, din care România va obține încă 80 miliarde de Euro pentru dezvoltare. În același timp, constatăm cu regret, că Republica Moldova (RM) rămâne, din nou, în afara acestui proces de dezvoltare, de îmbunătățire a calității vieții și a prosperității, din cauza luptelor intestine interminabile din mocirla și haosul regizat al grupurilor criminale organizate care se succed la conducerea RM. MPU condamnă cu vehemență spectacolul grotesc derulat pe timp de ciumă în ultimele luni, cu gestionarea improprie a pandemiei, infectarea record a medicilor, primirea în bătaie de joc a ajutorului din partea României sub un pod, servilismul continuu față de Rusia, pungi cu bani primite de președintele republicii cu privire la care procuratura nu vede ilegalități, scandaluri legate de cumpărarea deputaților, răpirea și sechestrarea deputatului Gațcan, atacul mârșav și laș al poliției asupra veteranilor războiului moldo-rus din 1992, care au fost târâți, la propriu, cu capul pe asfalt, moțiuni de cenzură eșuate, oferind prilejuri false de jubilare pentru regim etc. Toate acestea denotă, încă o dată, falimentul plenar al RM ca stat, care a fost o creatură artificială de la bun început”, se spune într-un comunicat de presă.

Potrivit lor, prin coincidență, acordul UE cu privire la relansarea economică a fost atins în aceeași zi, de 21 iulie, în care, în anul 1992, era încheiat acordul între RM și Rusia privind încetarea focului în războiul moldo-rus.

„După 28 de ani, România și Europa merg înainte și se dezvoltă, iar RM continuă să degradeze și să fie ostatica Federației Ruse, și, deja a banditismului politic local. MPU subliniază, încă o dată, că singura soluție viabilă pentru RM a fost, este și rămâne a fi – Unirea cu România, acum deja și din motive umanitare”, se mai spune în comunicat.

Cristina Pendea

Share