Moțiunea simplă împotriva vicepremierului Leancă nu a întrunit numărul necesar de voturi

Moțiunea simplă, depusă de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), asupra politicii interne și externe în domeniul integrării europene realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă, a fost respinsă de Parlament, informează Oficial.

Înainte de vot, vicepremierul Iurie Leancă a declarat: „Am ascultat cu atenție luările de cuvânt și întrebările, bineînțeles. Și pot doar să regret. În loc să avem o dezbatere serioasă pe un subiect de interes național, într-o situația extrem de complicată pentru RM, pentru regiune, iarăși – am transformat-o într-un show, într-un circ, actorii și clovnii fiind cunoscuți. Din păcate, nu am auzit alte soluții, alte viziuni, ce ar trebui să facă RM, pe ce cale trebuie să meargă, astfel încât să asigurăm instituții funcționale, astfel ca să asigur deblocarea economică, socială pentru țară. Am încercat să aduc un sentiment de realism și să discutăm problemele și provocările, din păcate, am auzit doar defăimări, minciuni, etichetări”, a precizat vicepremierul.

Totodată, Leancă a mai spus că, „integrarea UE nu are alternativă și mai devreme sau mai târziu vom merge pe această cale. Nimic nu poate contesta acest drept alt nostru, nici geografic, nici istoric, nici de viitor. Sunt convins că vom a ajunge”.

„Pentru” adoptarea moțiunii au votat 25 deputați.

Doina Secrieru

Share