Moțiunea simplă asupra activității MAEIE nu va fi examinată în Parlament

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că nu va fi examinată, în plenul Parlamentului, moțiunea simplă asupra activității Ministerului Afacerilor de Externe și Integrării Europene, informează OFICIAL.

În cadrul ședinței Parlamentului, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a insistat asupra includerii moțiunii pe ordinea de zi, însă, Speakerul Zinaida Greceanîi a declarat că moțiunea nu a trecut de procedura legislativă.

În context, Slusari a spus că, Blocul ACUM nu a primit argumente care să motiveze faptul că moțiunea nu poate fi inclusă pe agenda Parlamentului. „Există avizul inițial al direcției juridice că moțiunea este conformă. Noi înțelegem că sunt niște interese, dar haideți să respectăm regulamentul”, a spus el.

La rândul său, Zinaida Greceanîi a afirmat că, Biroul permanent, cu majoritatea voturilor, nu a admis în procedură legislativă moțiunea respectivă, solicitând Comisiei juridice, dar și Direcției juridice a Parlamentului să le prezinte argumentele.

Cristina Pendea

Share