Monica Babuc – candidatul PDM la Președinția RM? Iată ce discurs a avut ministra Culturii!

Monica Babuc – candidatul PDM la Președinția RM? Iată ce discurs a avut ministra Culturii!

monica

Despre faptul că Monica Babuc ar putea fi candidatul PDM la funcția de Președinte al Republicii Moldova s-a mai scris și s-a mai vorbit. Însă, întâmplător sau nu, această presupunere e confirmată indirect și de cele declarate de ministra Culturii în cadrul unei întrevederi cu locuitorii sectorului Ciocana. Or, declarațiile ministrei, în mare parte, au amintit de genul de declarații care de obicei se fac în campania electorală.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al PDM, în cadrul vizitei, Monica Babuc a menționat că, „în pofida situației economice complicate, Guvernul a reușit să stabilizeze economia și să aducă mai multă regulă în colectarea veniturilor la bugetul de stat”.

„Astfel, doar în primele luni de guvernare, încasările acumulate de autorităţile fiscale s-au majorat cu aproape 18%. Mai mult ca atât, eforturile Guvernului au dus la scăderea tarifelor la energia electrică și gaze cu peste 10%, a medicamentelor cu până la 14%, iar pe de altă parte au fost identificate surse financiare pentru creşterea salariilor pedagogilor cu 8%, a lucrătorilor medicali cu 20% şi indexarea pensiilor cu 10%”, notează sursa citată.

Monica Babuc a îndemnat audienţa „să dea dovadă de curaj, solidaritate și încredere în acest Guvern care va duce la bun sfârşit implementarea Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE”.

În finalul întrevederii ea a reiterat că Republica Moldova are nevoie, în primul rând, de stabilitate, căci atât investitorii străini, cât şi partenerii de dezvoltare vin şi lucrează doar cu Guvernele stabile.

Doina Secrieru

 

Share