Monica Babuc: Avem nevoie de un „Pact Snagov Moldovenesc”

Monica Babuc: Avem nevoie de un „Pact Snagov Moldovenesc”

Monica Babuc, președintele interimar al Partidului Democrat din Moldova (PDM), afirmă că în contextul actual o soluție pentru Republica Moldova este un „Pact Snagov Moldovenesc” – un acord între toate partidele politice, informează OFICIAL.

Democrata, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21, a spus că există câteva soluții în această situație de criză economică, pandemică, criză a gazului și a carburanților cu care ne confruntăm.

Potrivit spuselor sale, actualii guvernanți ar trebui să lase această bucurie copilărească, juvenilă, că a venit la putere cu 63 de mandate… „Dacă guvernanții actuali ar învăța din experiența Partidului Comuniștilor, Partidului Democrat, Partidului Liberal Democrat, ar înțelege că istoria nu începe cu ei”, a mai menționat ea.

Monica Babuc a spus că în prezent avem nevoie de un acord larg între partidele politice.

„Avem nevoie de un pact care să semene cu Pactul Snagov, după modelul României – un pact care ar uni toate partidele politice din țară în jurul ideii aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dar nu înainte de a asigura stabilizarea economică a țării și rezolvarea problemei transnistrene. Aceste lucruri nu vor fi soluționate niciodată dacă nu vom avea un „Pact Snagov Moldovenesc””, a declarat președintele PDM.

Cristina Gurez

Share