Moldoveanul – invitat la învestirea lui Iohannis în funcția de președinte al României

Moldoveanul – invitat la învestirea lui Iohannis în funcția de președinte al României

Deputatul PLDM George Mocanu a participat ieri în calitate de invitat la învestirea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României. George Mocanu a asistat la depunerea jurământului în ședința solemnă comună a Senatului și Camerei Deputaților, anunță serviciul de presă al PLDM.

În discursul său din Parlament, Klaus Iohannis, care a fost susținut în campania electorală din România de PLDM și care a sprijinit, la rândul său, liberal-democrații la parlamentarele din acest an, a vorbit și despre Republica Moldova.

„Cred că salutăm cu toții rezultatele alegerilor din Republica Moldova, rezultate care au reafirmat opțiunea clară a majorității pentru parcursul european. Pe noi acest rezultat ne obligă ca, în următorii ani, să fim sprijinul cel mai important al fraților noștri de peste Prut pentru ca obiectivele lor de integrare europeană să se transforme din deziderat în realitate”, a declarat proaspătul președinte al României.

„Am certitudinea că președintele României este determinat și ferm în sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. Cred ca e necesar să remobilizăm energiile interne și să valorificăm exemplar noul mandat primit de la cetățeni pentru a construi și „Moldova lucrului bine făcut”, a declarat deputatul George Mocanu, membru al Comisiei comune moldo-române pentru integrare europeană.

Imediat după ceremonia de învestire, Klaus Iohannis, împreună cu delegația prezidențială, a plecat la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinat de garda de onoare și primit de Traian Băsescu în biroul său. Iohannis a primit de la Băsescu Sigiliul de Stat și Colanul de Aur al Ordinului Steaua României.

Klaus Werner Iohannis este al patrulea președinte al României de după Revoluție. Potrivit Constituției României, mandatul de președinte durează 5 ani. Atunci când s-a aflat în vizită la Chișinău, în cadrul conferinței de presă susținută alături de președintele PLDM Vlad Filat, Klaus Iohannis a declarat că își dorește ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană în perioada mandatului său.

moc21dec14a2 moc21dec14a3

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihaela Rotari

Share