Moldova va primi un împrumut adițional de la BEI pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare

Moldova va primi un împrumut adițional de la BEI pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare

Banca Europeană de Investiții (BEI) va oferi Republicii Moldova un împrumut adițional, în valoare de 24 milioane de euro, la Contractul dintre Republica Moldova și BEI privind infrastructura feroviară şi parcul de material rulant ale Republicii Moldova, semnat în anul 2016, transmite OFICIAL, cu referire la un comunicat.

Banii urmează să fie investiți pentru reabilitarea segmentului de cale ferată între stațiile feroviare Bender – Basarabeasca – Etulia – Giurgiulești.

Operațiunea face parte din investiția BEI, în sumă de 74 milioane de euro, pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii feroviare și procurarea locomotivelor în Republica Moldova, co-finațată de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

În acest sens, vineri, 17 decembrie curent, Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi a semnat Acordul de modificare și reformulare a Contractului de finanțare cu șeful oficiului BEI în Moldova, Alberto Carlei.

Inițial, valoarea creditului constituia 50 de milioane de euro, dintre care 30 milioane de euro erau destinate reabilitării căilor ferate, iar 20 pentru procurarea locomotivelor.

Doina Buruiană

Share