Mobilizare generală în echipa democraților! Află aici mai multe detalii

Mobilizare generală în echipa democraților! Află aici mai multe detalii

Peste 1500 de democraţi din capitală şi suburbii s-au reunit sâmbătă, 22 octombrie, la Forumul Organizației municipale PDM Chișinău. Evenimentul a avut ca scop mobilizarea pentru alegerile prezidențiale și a demonstrat unitatea și calitatea echipei Partidului Democrat.

Potrivit unui comunicat de presă, Președintele Organizației Municipale a PDM, premierul Pavel Filip, și-a îndemnat colegii să se mobilizeze, pe această ultimă sută de metri, până pe 30 octombrie, și să valorifice potențialul PDM pentru a acorda suport candidatului formațiunii – Marian Lupu. ”Organizația este mobilizată să-i convingă pe locuitorii capitalei că soluția cea mai bună pentru Republica Moldova este Marian Lupu președinte. Moldova are nevoie de un președinte responsabil, care ține la țara sa și nu promovează interesele altor state. În același timp, avem candidatul care a fost, pe parcursul întregii sale cariere, un om al echilibrului și al progresului”, a declarat Pavel Filip.

Cu mesaje de susținere pentru candidatura lui Marian Lupu la funcția de președinte au venit lideri și membri ai PDM, personalități din diverse domenii – educație, sport, cultură, reprezentabți ai mediului academic, din economie.

”Forța unei echipe se verifică în momente importante. Suntem în ultima săptămână înainte de alegeri, când este nevoie de cea mai mare mobilizare. Miza acestor alegeri este una importantă, pentru că de ele depinde, în mare măsură, pe ce drum va merge Republica Moldova mai departe”, a afirmat președintele Parlamentului Andrian Candu, care i-a îndemnat pe toți cei care își doresc un viitor bun pentru țară să susțină un președinte care promovează progresul și calea apropierii de UE.

”Fiind parte din delegația PDM la Bruxelles, am participat la multiple întrevederi ale lui Marian Lupu cu personalități europene notorii. Am văzut susținerea și respectul de care se bucură liderul PDM la Bruxelles. Am intrat în această campanie electorală, ca voluntar, pentru ca Moldova să aibă un președinte cum este Marian Lupu”, a fost mesajul tinerei democrate Victoria Rață.

Președintele PDM, Marian Lupu, a mulțumit pentru suportul și încrederea acordată de echipa democraților, subliniind că platforma electorală pe care o susține este una pentru dezvoltarea Moldovei. ”După 20 de ani, moldovenii au obținut dreptul să-și aleagă în mod direct președintele, iar acest lucru este unul important. Dar și mai important acum este care va fi această alegere. Miza alegerilor din 30 octombrie este dacă Moldova să se dezvolte rapid sau să oprească din dezvoltare. Ruperea Acordului de Asociere cu UE ar însemna un mare pas înapoi, un blocaj total pentru Republica Moldova. La fel este și în cazul declanșării alegerilor parlamentare anticipate”, a punctat Marian Lupu, care a reiterat că va lupta pentru viitorul Moldovei în UE, pentru o țară cu economie puternică, pentru locuri de muncă în Moldova, pentru familii unite.

Amintim că, candidatul PDM la funcția de șef al statului, Marian Lupu, figurează în buletinul de vot cu numărul 1.

l1 l2 l3 l4

Mihaela Rotari

Share