Miza alegerilor parlamentare noi din circumscripția nr. 38

Miza alegerilor parlamentare noi din circumscripția nr. 38

Alți trei candidați la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești au expus miza pentru aceste alegeri, în cadrul unor dezbateri publice, transmite OFICIAL.

Dezbaterile sunt organizate de agenția de presă IPN, iar astăzi au participat candidatul independent Grigore Cobzac, candidatul Blocului Mișcării Politice „UNIREA”, Dorin Chirtoacă, și candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Anatolie Postolachi.

„Doresc să obțin acest mandat. Inițial am participat din protest, acum este o decizie asumată și chibzuită de echipa din spatele meu. Nu sunt începător în domeniul public, am o experiență în spatele meu în calitate de consilier raional, consilier orășenesc și deputat. Cred că toate acestea le pot pune în serviciul alegătorilor din circumscripție și nu doar. Experiența mea e legată de raionul Hâncești și ar fi păcat ca acestea să nu fie puse la dispoziția hânceștenilor. Am multe idei, abia aștept să încep, în caz că voi avea încrederea cetățenilor. În acest Parlament va fi necesar de a demonstra calități de rezistență. Voi colabora cu toți cei care împărtășesc convingerile mele”, a spus candidatul independent Grigore Cobzac.

„Am să muncesc așa cum am muncit alături de locuitorii din Hâncești ca să capăt încrederea și să obțin acest mandat. Sunt sigur că locuitorii din circumscripția nr. 38 vor ca viitorul deputat să fie hânceștean, care a demonstrat în timp caracter, verticalitate și posibilitatea de a discuta și a auzi doleanțele oamenilor. Fiind într-un mandat foarte complicat ca primar al satului Buțeni, am avut posibilitatea nu o dată să merg în fiecare localitate să discut și să interacționez cu oamenii și să găsim soluții. Voi fi alături de fiecare cetățean, localitate și primar care are nevoie de suport. Nu există altă forță politică care a demonstrat aspirațiile sale europene”, a spus candidatul PLDM, Anatolie Postolachi.

„Prioritatea noastră în 2020 trebuie să fie alegerile prezidențiale, nu parlamentarele. Fiecare dintre noi mizăm să obținem acest mandat, le urez succes tuturor candidaților. Hânceștean sau nu, cred că nu ar trebui să ne împărțim – cei de acolo și cei de aici. Toți suntem cetățeni ai R. Moldova și toți merită o viață mai bună. Îmi doresc ca, odată cu alegerile din Hâncești, să înceapă și primăvara democratică în R. Moldova”, a spus candidatul Blocului Mișcării Politice „UNIREA”, Dorin Chirtoacă.

Amintim că, ieri a fost prima rundă a dezbaterilor publice unde au participat candidații PDM, PAS și PȘ.

Cristina Parfeni

 

Share