Miting comemorativ la 23 august: Nu există motiv de celebrări

Miting comemorativ la 23 august: Nu există motiv de celebrări

Un grup de intelectuali din R. Moldova a lansat un îndemn către cetățenii țării să participe la un miting comemorativ la 23 august, începând cu ora 12:00, transmite OFICIAL.

În fapt, grupul este nemulțumit de intenția Președintelui R. Moldova, Igor Dodon, de a organiza diverse evenimente în zilele de 23 și 24 august curent.

Potrivit intelectualilor, aceste zile trebuie considerate zile de doliu național.

„La 23 august se vor împlini 80 de ani de la Pactul Molotov – Ribbentrop, cel care a dat undă verde celui de-al doilea război mondial. La 24 august, URSS a reanexat teritoriile ocupate anterior, începând vechea politică. Această zi a fost începutul marii tragedii a țării noastre. Ne întrebăm ce încearcă să serbeze Președintele țării la 24 august prin diverse activități? În calitate de oameni de știință, de cultură, susținem că nu există nici un temei istoric ca în aceste zile să se facă celebrări”, se spune în Apel.

Astfel, în contextul celor expuse, grupul de intelectuali a anunțat convocarea, la 23 august curent, a cetățenilor țării la un miting comemorativ, începând cu ora 12:00, în Scuarul Europei.

Cristina Parfeni

Share