Misiunea de observatori a Organizației Internaționale a Francofoniei: Alegerile s-au desfășurat în mod liber și transparent

Misiunea de observatori a Organizației Internaționale a Francofoniei: Alegerile s-au desfășurat în mod liber și transparent

Misiunea de observatori a Organizației Internaționale a Francofoniei la alegerile din 11 iulie curent, astăzi – în cadrul unor declarații, a venit cu unele constatări, informează OFICIAL.

Misiunea constată că secțiile de votare s-au deschis și închis la orele stabilite de legislația în vigoare. Totodată, secțiile au fost dotate cu materiale necesare și au fost bine organizate.

Observatorii au evidențiat că măsurile de protecție au fost implementate în mod sistematic. În același timp, președinții secțiilor de votare au dat dovadă de o bună cunoaștere a procedurilor.

Misiunea, printre constatări, a mai comunicat că în toate secțiile de votare au fost prezenți observatori din partea tuturor partidelor. La fel, observatorii au spus că forțele de ordine au fost prezente, fără a interveni în desfășurarea scrutinului.

Concluzia Misiunii este că votul s-a desfășurat într-o atmosferă calmă. „Aceste alegeri marchează o etapă importantă în viața politică a Republicii Moldova”, au spus observatorii.

În același timp, Misiunea electorală consideră că alegerile s-au desfășurat în mod liber și transparent.

În final, reprezentanții Misiunii au anunțat că va fi elaborat un raport cu privire la alegerile din Republica Moldova.

Mihaela Conovali

Share