Mișcarea „Pentru Neam și Țară”: Este o șansă unică după 1918, când poporul s-a pornit pentru a face reunirea cu patria-mamă – România

Mișcarea „Pentru Neam și Țară”: Este o șansă unică după 1918, când poporul s-a pornit pentru a face reunirea cu patria-mamă – România

Mișcarea „Pentru Neam și Țară”, în cadrul unui briefing de presă, cu tema Mișcarea „Pentru Neam și Țară”: Deschiderea listei candidaților pentru alegerile parlamentare 2018”, a anunțat despre reorganizarea grupului de inițiativă, informează Oficial.

Reprezentantul Mișcării, Andrei Groza a comunicat despre refuzul partidelor politice de a crea o listă comună pentru alegerile parlamentare din 2018.

„Partidele nu au acceptat de a crea o singură listă. Grupul de ințiativă a hotărât de a se reorganiza într-o mișcare „Pentru neam și țară”, care va promova acea listă, anunțată anterior de noi – lista unionistă populară”, comunică Groza. În același timp, el vorbește despre continuarea înscrierii pe listă. „În această listă pot candida toate persoanele care nu sunt compromise politic, care pot contribui la reunificarea țării. Până în prezent, au acceptat să candideze pe listă mai multe persoane. Prin urmare, lista candidaților rămâne deschisă”, a precizat Groza.

Un alt reprezentant al grupului, Andrei Strâmbeanu, poet și dramaturg, a comunicat despre importanța Mișcării în procesul de reunire cu România. „Este o șansă unică după 1918, când poporul s-a pornit pentru a face reunirea cu patria-mamă – România. Nu trebuie să pierdem această șansă și să dezamăgim acest popor necăjit”, a conchis el.

Amintim că, anterior, Mișcarea „Pentru Neam și Țară” forma un grup de inițiativă, constituit pentru a coagula partidele unioniste pe o singură listă pentru alegerile parlamentare din 2018. În prezent – Mișcarea „Pentru Neam și Țară”, anunță despre refuzul partidelor în acest sens, însă lista urmează a fi extinsă cu „persoanele care nu sunt compromise politic”. Prin urmare, după întocmirea listei, aceasta va fi prezentată la CEC de către un partid politic.

Mihaela Conovali

Share