Mișcarea civică „O viață nouă”, încurajată să formeze o organizație specială pentru tineret. Deputații Marina Tauber și Diana Caraman, la un offline cu tineri activiști

Mișcarea civică „O viață nouă”, încurajată să formeze o organizație specială pentru tineret. Deputații Marina Tauber și Diana Caraman, la un offline cu tineri activiști

Deputații Marina Tauber, din partea Partidului „ȘOR”, și Diana Caraman, din partea PCRM, au participat la o întâlnire informală cu un grup de tineri activiști, care vor o schimbare pentru tinerii din Republica Moldova și o viață nouă.

Participanții au abordat o serie de probleme sociale și politice și au convenit că există o necesitate stringentă să constituie împreună o organizație aparte, care să se preocupe exclusiv de implicarea tinerilor în viața social-politică a țării, să le reprezinte interesele și să le soluționeze problemele.

Discuțiile au avut loc aseară și au durat aproximativ trei ore. Tinerii, cărora le-a aparținut inițiativa, au menționat importanța mitingului care a avut loc în data de 19 iunie, la Chișinău, și au spus că sunt dispuși să se implice, pentru a forța autoritățile să țină cont de doleanțele cetățenilor. Ei au mai atras atenția că nemulțumirea în societate este foarte mare, inclusiv în rândul tinerilor, de aceea, este importantă consolidarea tuturor forțelor, pentru a schimba lucrurile în bine.

La rândul lor, Marina Tauber și Diana Caraman au salutat implicarea tinerilor în aceste procese și au menționat că vor încuraja și susține constituirea acestui grup organizat care să-i reprezinte. Mai mult, ele au menționat argumentele care au stat la baza constituirii mișcării „O viață nouă” și au reiterat că rolul acesteia este să consolideze societatea în jurul interesului comun.

Amintim că, duminică, 19 iunie, în jur de 40 de mii de oameni au participat la un protest în centrul capitalei, împotriva scumpirilor, sărăciei și abuzurilor guvernării PAS. Atunci, s-au pus bazele mișcării „O viață nouă”, al cărei scop este să demonteze actuala putere, pe care o consideră nereprezentativă și străină de interesele cetățenilor, și să declanșeze alegeri parlamentare anticipate. Printre cei prezenți au fost și foarte mulți tineri, care s-au arătat profund dezamăgiți de modul în care sunt administrate treburile publice și care consideră că PAS a mințit cetățenii pentru a ajunge la putere.

Share