Mircea Buga, prim-vicepreședinte al PSDE: Îmi sunt aproape idealurile social-democrate ale bunăstării și solidarității

Mircea Buga, prim-vicepreședinte al PSDE: Îmi sunt aproape idealurile social-democrate ale bunăstării și solidarității

Mircea Buga, ex-ministru al Sănătății, ex-ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, a fost ales vicepreședinte al Partidului Social Democrat European (PSDE) și a venit cu unele precizări în acest sens, informează OFICIAL. 

„Dragi prieteni și colegi! După cum cunoașteți deja, am acceptat, alături de un grup numeros de persoane cu experiență și profesioniste în domeniile lor, să fac parte din conducerea PSDE. Ce ne-a motivat? Voi puncta doar câteva dintre motive:

1. Având studii medicale, juridice și economice, activând mulți ani în sistemul de sănătate și cel social, îmi sunt aproape idealurile social-democrate ale bunăstării, solidarității, echității și dreptății sociale.

2. Pentru integrarea europeană este nevoie de un partid puternic de stânga pro-european. Alegoric vorbind, avionul integrării europene poate zbura doar având două motoare puternice, atât pe dreapta, cât și pe partea stângă. Pentru moment, pe partea stângă mișcarea este, din păcate, mai mult în direcție opusă.

3. Susținerea manifestă și activă din partea Partidului Social Democrat din România, a altor formațiuni social democrate europene, a Internaționalei Socialiste, este un atu puternic pentru PSDE și întreaga echipă.

4. Aleșii locali, președinți de raioane, primari și consilieri membri ai PSDE sunt o forță considerabilă orientată spre dezvoltarea comunităților locale și susținerea socială a oamenilor, spre promovarea dezideratelor social-democrate” – a comunicat el într-o postare pe Facebook.

Mircea Buga a mai spus în context că, stânga politică din Republica Moldova capătă un nou suflu, raliindu-se plenar doctrinei social-democrației europene, adunând o echipă tânără și profesionistă, la care pot adera toți cei care împărtășesc viziunile.

Share