Minut de reculegere! Coregrafii Iurii Gorșcov, Avram Chiosea și Constantin Ghermec au fost comemorați în plenul Parlamentului

Minut de reculegere! Coregrafii Iurii Gorșcov, Avram Chiosea și Constantin Ghermec au fost comemorați în plenul Parlamentului

Deputații i-au comemorat, astăzi, printr-un minut de reculegere păstrat în plenul Parlamentului, pe coregrafii Iurii Gorșcov, Avram Chiosea și Constantin Ghermec, care au decedat săptămâna trecută, transmite OFICIAL, cu referire la un comunicat de presă.

Coregraful și pedagogul Iurii Gorșcov a fost primul director al Colegiului Național de Coregrafie, Maestru în Artă, Artist Emerit, deținător al Ordinului ”Gloria Muncii” și  al ”Ordinul Republicii”,  laureat al Premiului Național.

Avram Chiosea a fost conducătorul artistic al Ansamblului de cântece și dansuri populare ”Cadânja” din Comrat, filiala ÎS ”OCI Moldova-Concert”. Pentru activitate prodigioasă și profesionalism s-a învrednicit de mai multe distincții, inclusiv  de Ordinul ”Mihail Ceachir”.

Constantin Ghermac a fost coregraf al Ansamblului de cântece și dansuri populare găgăuze ”Diuz-Ava”. De-a lungul anilor, ansamblul a obținut succese remarcabile atât în țară, cât și peste hotare.

”Memorie veșnică artiștilor și coregrafilor minunați, oamenilor de excepție  care și-au dedicat viața dezvoltării culturii Republicii Moldova și au glorificat-o în multe țări ale lumii”, a menționat deputata Ivanna Koksal.

Share