Ministrul Usatîi, despre drumurile ce vor fi modernizate și construite în 2020

Ministrul Usatîi, despre drumurile ce vor fi modernizate și construite în 2020

Mai multe proiecte de modernizare și construcție a drumurilor vor fi lansate în 2020. Afirmația a fost făcută de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, în cadrul unei conferințe de presă, unde a prezentat proiectele deja lansate și cele ce urmează să fie lansate până la primăvară, transmite OFICIAL.

„În 2020 au fost lansate deja câteva proiecte de modernizare, reabilitare sau construcție a drumurilor. Vorbim de Bălți – Florești, Florești – Nicolaevca – Sângerei, Mihailovca – Cimișlia, Căușeni – Ștefan-Vodă, Tudora Palanca, Tvardița – Ceadîr-Lunga, drumul de centură a Chișinăului, sectorul 3, Lozova, Delacău – Bulboaca, Mihailovca – Valea Perjei, Cimișlia – Iargara și Baurci – Congaz. În total sunt 184,3 km de drumuri, în valoare de peste 2 miliarde de lei”, menționează ministrul Usatîi.

De asemenea, el a prezentat și care proiecte vor fi lansate până la primăvară:

„Urmează a fi lansate lucrările de modernizare, construcție sau modernizare a drumurilor Criva – Bălți, Morozeni, drumul de centură Chișinău, sectorul 2, drumul de ocolire a Cimișlia, drumul de ocolire a Vulcănești. În total sunt 170 km de drumuri, în valoare de peste 3 miliarde de lei”.

Rețeaua de drumuri publice este mai mult de 10 mii km, dintre care 6 mii km sunt administrate de MEI, prin intermediul ASD, circa 4 mii km sunt drumuri locale de importanță raională, iar 30 mii km sunt drumuri comunale sau străzi.

Până acum s-au făcut intervenții în mai mult de 800 km de drumuri, cu o investiție totală de 630 mln. de euro. 415 km de drumuri au fost reabilitate până în 2019, iar în proces de reabilitare sunt 480 km de drumuri.

Cristina Parfeni

Share